diane von furstenberg duvetSatellietbeelden- duvet covers king size Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur

duvetica uk,,,
duvetica pas cher,,,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur,
duvetica canada,,,
duvetica ITALY,,Satellietbeelden: Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur,chocolate duvet cover

De regering van Soedan gebruikt chemische wapens in haar strijd tegen rebellen in Darfur, een streek in het westen van het land. De afgelopen acht maanden zijn hierdoor zeker tweehonderd burgerdoden gevallen, onder wie veel jonge kinderen. Tientallen anderen zijn door de chemische aanvallen blijvend ziek.Dat staat in een rapport van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, dat vandaag verschijnt. Het meer dan honderd pagina’s tellende verslag baseert zich vooral op telefonische interviews met overlevenden. De regering van president Omar al-Bashir heeft nog niet op de bevindingen gereageerd. Amnesty meent ‘geloofwaardig bewijs’ te hebben voor aanvallen met bommen en raketten waarin chemische stoffen als zwavel- en stikstofmosterd zaten. Die veroorzaken uiterst pijnlijke verbrandingen en aantasting van weefsels, zowel binnen als buiten het lichaam. Het gebruik van chemische wapens geldt als een oorlogsmisdaad.Het dorp Nuogey in Darfur op 5 november 2015,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, voor de aanval. © RV/AIDe mensenrechtenorganisatie heeft voor haar onderzoek twee ‘vooraanstaande deskundigen’ op het gebied van chemische wapens ingezet. Zij onderschrijven de conclusies. Ook zijn satellietbeelden gebruikt. Volgens Amnesty hebben regeringstroepen en milities sinds januari dit jaar bij hun aanvallen te land en vanuit de lucht zeker 170 dorpen verwoest. ‘Verschillende bommen vielen rond het dorp en in de heuvels’,ferrino lightec 1200 duvet,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, aldus een vrouwelijke getuige. ‘De meeste van mijn kinderen werden ziek door de rook van het bombardement. Ze werden ziek op de dag van de aanval. Ze braakten en kregen diarree. Ze hoestten ontzettend. Hun huid werd donker, alsof die verbrand was.’ Volgens Amnesty-onderzoeker Tirana Hassan schetst het onderzoek een beeld van een bewind dat ‘zonder angst voor internationale tegenmaatregelen’ de eigen bevolking aanvalt. Jaren geleden al is wegens vermeende oorlogsmisdaden in Darfur tegen president Al-Bashir een arrestatiebevel uitgevaardigd door het Internationaal Strafhof in Den Haag. Maar geen enkel land dat Al-Bashir bezoekt,duvetica id prodotto, wenst hem te arresteren.Verdreven Het dorp Nuogey in Darfur op 8 april 2016, nadat grote delen van de plaats verwoest zijn.© RV/AIHet conflict in Darfur, een gebied dat tien keer groter is dan Nederland en waar naar schatting ruim zeven miljoen mensen wonen, dateert al uit 2003. Toen namen opstandige mosliminwoners de wapens op, omdat zij zich door de centrale moslimregering in Khartoem gemarginaliseerd voelen. Rebellengroepen met leden van de ‘zwarte’ inheemse volken Fur en Zaghawa vochten daarbij ook tegen de zogeheten Janjaweed,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur,art duvet covers,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, milities uit hetzelfde gebied, met overwegend moslimstrijders van Arabische oorsprong – net als de meeste regeringssoldaten. De strijd in Darfur heeft aan honderdduizenden mensen het leven gekost. Naar schatting drie miljoen mensen zijn uit hun woongebieden verdreven en leven in kampen binnen Darfur,akatsuki duvet cover 220 240, of net over de grens met het buurland Tsjaad. Hulporganisaties hebben nauwelijks toegang. De Soedanese regering houdt het gebied ook zo goed als gesloten voor journalisten, onderzoekers zoals van Amnesty en onafhankelijke waarnemers.Tekst gaat verder onder de kaart.© de VolkskrantLees ook: Satelliet brengt onzichtbaar drama aan het lichtPlatgebrande dorpen in Nigeria door terreurgroep Boko Haram,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, tienduizenden ontheemde Syrische vluchtelingen aan de Jordaanse grens,blue and white duvet, Noord-Koreaanse strafkampen drie keer zo groot als Washington D.C.: het rapport van Amnesty over de chemische oorlogsvoering in Darfur is niet de eerste keer dat de organisatie gebruikmaakt van satellietbeelden om oorlogsmisdrijven en mensenrechtenschendingen zichtbaar te maken.Officieel bestaat tegen het bewind een wapenembargo, maar dat wordt op grote schaal geschonden. Een zogeheten hybride vredesmacht, bestaande uit soldaten van de VN en de Afrikaanse Unie,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, is ondanks twintigduizend blauwhelmen sinds 2007 niet in staat geweest de bevolking te beschermen. Dat is ook gebleken bij de recente aanvallen waarover Amnesty rapporteert. Die vonden plaats in de Jebel Marra, een berggebied in het midden van Darfur. Het is ook de plek waar een van de drie actieve rebellengroepen, het SLA/AW, zijn hoofdkwartier heeft. De beweging zou bij de aanvallen gebied hebben verloren. De twee andere opstandige groepen,duvet covert sandersoin, JEM en SLA/MM, hebben op nog maar een paar plekken de macht. Met de aanvallen met chemische en andere wapens lijkt het Soedanese bewind de strijd in Darfur voor een belangrijk deel in zijn voordeel te hebben beslist. De opstandige groepen beheersen nu minder terrein dan aan het begin van het conflict. ‘Deze regio zit vast in een catastrofale cirkel van geweld die al meer dan dertien jaar bestaat’, aldus Hassan van Amnesty. ‘Niets is veranderd,Satellietbeelden- Soedan zet chemische wapens in bij strijd in Darfur, behalve dat de wereld haar aandacht heeft verloren.’