philipp plein freundin rumäninIndia philipp plein caps voert precisieaanvallen uit in Kashmir, Pakistan meldt dode militairen

India voert precisieaanvallen uit in Kashmir,philipp plein korte broek, Pakistan meldt dode militairen

Kashmir: een IJzeren Gordijn op 5.000 meter hoogteKashmir is een geopolitieke nachtmerrie. Een strijd om zelfbeschikking,philipp plein 78, religieuze tegenstellingen en grote strategische belangen van buurlanden.De aanvallen dienden volgens India om terroristen te neutraliseren die zich hadden verzameld bij de demarcatielijn die Kashmir opdeelt tussen India en het buurland en erfvijand Pakistan. Veel details over de militaire operatie gaf de Indiase luitenant-generaal Ranbir Singh niet aan persbureaus. Hij vertelde niet of Indiase militairen het Pakistaans deel van Kashmir zijn binnengedrongen of over de al jaren omstreden grens hebben geschoten. Volgens Singh zijn er ‘een aanzienlijk aantal doden gevallen onder de terroristen en zij die hen steunden’. Het Pakistaanse leger ontkent echter dat India precisieaanvallen heeft uitgevoerd en zegt dat twee Pakistaanse soldaten zijn gedood bij de beschietingen. De Pakistanen zouden naar eigen zeggen de Indiase beschietingen hebben beantwoord.Aanval op legerbasis’Met wapens kunnen we India toch nooit verslaan’De spanningen in en rond de betwiste regio Kashmir lopen op. Tromgeroffel in India na een aanval van separatisten vanuit Pakistan leidt tot vrees voor militaire escalatie. Mensenrechtenactivisten zijn verontrust over het geweld tegen demonstranten door het Indiase leger. Lees hier het artikel van Volkskrant-verslaggever Ben van Raaij.Al sinds 1947 maken India en Pakistan ruzie over Kashmir,madalina ghenea philipp plein, de enige Indiase regio waar meer moslims dan hindoes wonen. Eerder deze maand nam de spanning weer toe nadat achttien Indiase soldaten werden gedood en nog een 35 militairen gewond raakten toen een Indiase legerbasis niet ver van de grens werd aangevallen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Rajnath Singh sloegen de daders toe vanuit Pakistan. Het buurland sprak zoals vrijwel altijd de beschuldigingen in alle toonaarden tegen. Pakistan werpt zich op als beschermheer van de islamitische bevolking van Kashmir en beticht het buurland de bewoners te van onderdrukken. De Indiase premier Narendra Modi noemde de aanval op de legerbasis ‘lafhartig’. Hij gooide onlangs olie op het vuur door zijn steun uit te spreken voor een afscheidingsbeweging in Pakistan.