zalando philipp pleinGiro555 philipp plein rugzak haalt ruim 30 miljoen op voor hongersnood in Afrika

Giro555 haalt ruim 30 miljoen op voor hongersnood in Afrika

‘Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst’, aldus actievoorzitter Farah Karimi. ‘Nederland laat zich vandaag weer op z’n mooist zien.’De actie is een initiatief van verschillende hulporganisaties. Woensdagochtend trapte Radio 2 de Nationale Actiedag af, zoals het sluitstuk van de campagne heet. Ook de televisie stond de hele dag in het teken van Giro555,philipp plein 78, met live verslaggeving vanuit Beeld en Geluid, de controlekamer van de actiedag. Hier namen BN’ers plaats in het welbekende belpanel. De grootste donateur is het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, dat twee miljoen euro gaf aan Giro555. Ook stelt minister Ploumen nog eens 9 miljoen euro beschikbaar via het Wereldvoedselprogramma. In totaal krijgen de komende zes maanden 20 miljoen mensen te maken met een dreigende hongersnoodDe 30 miljoen euro die de afgelopen drieënhalve week is gedoneerd is op het oog veel. De bekende actieweek Serious Request haalde afgelopen editie bijvoorbeeld 8,philipp plein outlet dames,7 miljoen euro op. Ook gezien de timing van de actie, midden in de verkiezingen, mag de opbrengst knap heten. Vergeleken met eerdere acties van Giro555 is het bedrag wel bescheiden. Zo bracht in 2010 een inzamelingscampagne voor het door een aardbeving getroffen Haïti 122,philipp plein outlet,5 miljoen euro op (bedrag gecorrigeerd voor inflatie). In 2004 werd zelfs bijna 250 miljoen euro (ook verrekend naar 2017) opgehaald voor slachtoffers van de tsunami in Zuidoost-Azië, verreweg de grootste opbrengst ooit. Komend half jaar dreigt voor 20 miljoen mensen hongersnood, als gevolg van klimaatverandering,buty philipp plein, droogte en conflicten. De Verenigde Naties spreken van ‘de grootste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog’. De opbrengst van de inzamelingsactie gaat naar gebieden in Nigeria, Jemen, Somalië en Zuid-Soedan.Presentator Art Rooijakkers tijdens de start van de Nationale Actiedag van Giro555.© ANPLees ookVN waarschuwen voor hongersnood: ‘Ergste catastrofe sinds Tweede Wereldoorlog’Meer dan twintig miljoen mensen in vier landen dreigen te verhongeren – dat is de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog,philipp plein riem prijs, zo waarschuwde de hoogste VN-man voor humanitaire kwesties, Stephen O’Brien, de Veiligheidsraad.Welk kind laat je leven?De burgeroorlog in Jemen gaat deze week het derde jaar in. Meer dan twee miljoen kinderen lijden aan ondervoeding. Ze hebben nu hulp nodig, stelt Unicef. ‘De oorlog heeft alles erger gemaakt.’ Lees hier een interview met Unicef-medewerker Rajat Madhok.Zo wierf Giro555 in no time ruim 17 miljoen tegen hongerDe inzamelingsactie voor de hongersnood in Afrika draait goed. Met slimme marketing wist Giro555 in verkiezingstijd toch de aandacht te vangen. De landelijke actiedag is vanmorgen van start gegaan met 17,5 miljoen euro in kas.Hoeveel storten de Afrikaanse leiders eigenlijk op Giro 555?Auteur Alphonse Muambi schreef dinsdag in een opiniebijdrage: ‘Hierbij wil ik,philipp plein broek heren, namens het hongerende Afrika,philipp plein shirt skull, alle gulle instanties en mensen achter de Giro 555-actie voor hongersnood in Afrika bedanken. Heel erg bedankt, maar hoe lang en hoe vaak nog? (..) Op het moment dat ik deze woorden tik, staat de teller op Giro 555 boven de 15 miljoen euro. Hij tikt door. Een schijntje in vergelijking met de 15 miljard dollar privévermogen van de Congolese president Joseph Kabila volgens Forbes.’© de Volkskrant