philipp plein prijsKunst philipp plein prijs in je kop- ga als vanzelf de omgeving intensiever bekijken

Kunst in je kop: ga als vanzelf de omgeving intensiever bekijken

Tweetakt JeugdtheaterKunst voor jeugd,philipp plein logo scheermes, 23/4Fort Ruigenhoek, UtrechtT/m 28/5 (in de weekends en op 25/5)Je kunt er melig over doen: een vitrine geplaatst over ‘een bijna leeg pakje Wicky’, over een kinderfietsje leunend tegen een dranghek, of over een hoopje zaagsel en schroeven,philipp plein wallpaper, met daarbij een tekstbordje: ‘Hadden we moeten opruimen’. Toch ga je als vanzelf door deze geïsoleerde stukjes werkelijkheid de omgeving intensiever bekijken. Dat is geen straf op het weelderig groene Fort Ruigenhoek. Zeker als er ook een glazen kastje is gebouwd om het ‘Laatste stukje van deze tak’. Kunst zit in je kop en alles kan kunst worden als je het op een sokkel plaatst en er een bijzondere gedachte bij hebt,philipp plein tracksuit, zo laat theatermaker Jetse Batelaan zien tijdens zijn eerste kunsttentoonstelling voor kinderen,philipp plein dames sneakers sale, in de geest van avant-gardist Marcel Duchamp. Batelaans maffe ‘Koninklijk Museum voor interessante kunst’ is onderdeel van een vrolijk stemmende jeugdkunstroute op het fort, georganiseerd door Festival Tweetakt.In een bunker hoor je voetstapjes van pissebedden, trippelend onder een stolp, een parademars marcherenTwee Japanse kunstenaressen versterken in een bunker voetstapjes van pissebedden, trippelend onder een stolp. Je hoort hen via een koptelefoon een parademars marcheren. Felix van Dam bouwt een houten achtbaan,philipp plein schoenen outlet, waarvan slechts het topje (een looping, een steile afdaling) tussen de heuvels uitsteekt. Alsof deze handgemaakte attractie in vroeger eeuwen is overwoekerd of ingegraven. Toppertje is de video Down to Earth van Anna Vasof over 28 paar geprepareerde schoenen. Stapvoets stempelen de hakken woordjes,philipp plein spikes, klappen de neuzen een parasolletje open of laten de zolen speelkaarten schudden. En ook de slakkenvideo van Semâ Bekirovic nodigt uit om thuis te imiteren: twee weekdieren trekken met slijm wonderlijke sporen in een pentekening. Haar vliegend tapijt drijft bij de entree in de gracht,philipp plein schoenen 1 op 1, net onder de oppervlakte, bijna verdronken na imaginaire verre reizen. Misschien moet Rijkswaterstaat toch Batelaans audiotour beluisteren. Zijn idee van een reuzenkleuter met afstandsbediening bij een klaverblad van snelwegen is serieus een overweging waard.De Zweefmolen op Tweetakt Festival© Jelmer de Haas